3 Temmuz 2012 Salı

Ayder Yaylası

Ayder yaylası, Rizenin çamlıhemşin ilçesinin 19 km. güneydoğusunda yer alan 1350 m. yükseklikte çam ormanları ile kaplı bir bölgedir. Fırtına deresi boyunca etrafı ağaçlarla çevrili vadide, yeşilin her tonu arasında kıvrım kıvrım giden yol boyunca ilerleyip bir müddet sonra yokuşa sardıkça yolunuz, Ayderin güzelikleriyle karşılaşmaya yakınsınız demektir. Şirin pansiyonları ile sizlere gece de konaklama imkanı veren bu bölgede yaz-kış konaklamanız ve türlü etkinliklerden fadalanmanız mümkün. Ayder yaz şenlikleri, kışın çeşitli spor aktiviteleri ile Ayderde her mevsim keyifli zaman geçirmeniz mümkün.
Ayder yaylasına ulaşım da oldukça kolay. Trabzon ve çamlıhemşinden günlük minibüs seferleri ile buraya ulaşabilirsiniz. Kendi aracınızla gdecekseniz her yerde sizi yönlendirecek tabelalar mevcut, endişe etmeyin.
Ayder yaylası pansiyonları da uygun fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Birbirinden güzel imkanlar snan bu pansiyonlarla ayderde geçireceğiniz zamanın kalitesi daha da artacaktır. Tavsiyemiz günübirlik gidip dönmek yerine en az bir gece burada konaklamanız yönünde. Ayrıca ayder kaplıcaları da çeşitli hastalıklara şifalı olduu bilindiğinden denenmeye değer.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder